Blauwe bessen kwarktaart

IMG_8441 (2)

Met de vele verjaardag in de maand maart en april komen er ook altijd wat nieuwe ideeën voor taarten. Kwarktaarten doen het altijd goed, maar vind het dan wel leuk om steeds een andere variant te maken. Vandaag de bosvruchten kwarktaart. Het leuke van deze kwartaart is, indien je de juiste producten koopt, deze kwarktaart lactose vrij is! Ik gebruik daarvoor de producten van Alpro en Minusl. Let bij het kopen van producten altijd op wat er op de verpakking staat en gebruik plantenmargarine. Dan komt het met dit recept helemaal goed!

Benodigdheden:

  • 275 gram digestieve koekjes (er staat op kan sporen van melk bevatten, maar het zit niet in de ingrediëntenlijst)
  • 175 gram plantenmargarine
  •  Beker van 500 gram blauwe bessen plantaardige yoghurt
  •  8 blaadjes gelatine
  •  200 ml slagroom van Minusl
  •  1 zakje vanille suiker
  •  Half zakje klopflix
  •  250 gram blauwe bessen en frambozen diepvriesfruit
  • 50 gram suiker

We beginnen met het maken van de bodem. Voor deze kwarktaart heb ik een springvorm van 26 cm gebruikt. Ik bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Ik verkruimel de koekjes en smelt de boter. Dit meng ik door elkaar heen en stort ik in de springvorm. Dit druk ik aan tot een mooie, gladde bodem. Dan zet ik de springvorm in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.

In de tussentijd begin ik aan de kwarklaag. Daarvoor leg ik 6 blaadjes gelatine te weken in een bakje met water. In de tussentijd klop ik de slagroom met de vanille suiker en de klopfix stijf. Dit spatel ik dan door de kwark heen. Ik doe een dun laagje water in het pannetje waarin ik de gelatine laat smelten. Dit meng ik voorzicht, nadat het wat afgekoeld is, door de kwark. Vervolgens stort ik het in de springvorm en gaat het voor in ieder geval 1,5 uur in de koelkast.

Na 1,5 uur ga ik de blauwe bessen en frambozen laag maken. De vruchten maak ik warm in een pannetje. Ik voeg daar 50 gram suiker bij. Terwijl ik het warm maak laat ik de andere 2 blaadjes gelatine weken in een bakje met water. Wanneer de vruchten een tijdje hebben staan pruttelen haal ik het door een zeef. Zo gaan alle pitjes eruit. Bij de overgebleven vruchten voeg ik de gelatine toe en roer dit goed totdat alle gelatine opgenomen is. Vervolgens giet ik dit op de kwarktaart en laat dit nog weer minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast.

Je zou deze taart natuurlijk ook kunnen maken met dezelfde ingrediënten, maar dan niet lactose vrije producten

IMG_8433 (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s