karamel cupcake

IMG_9060 (2)

Karamel is een van mijn favoriete toevoegingen bij gebak. Dus vandaar nu ook de cupcakes met karamel. Deze cupcakes hebben een vulling van caramel en een caramel topping. Ik heb ze gedecoreerd met caramel popcorn en extra caramelsaus.

Benodigdheden:

  • 275 gram ongezouten boter
  •  150 gram suiker
  •  150 gram bloem
  •  zakje bakpoeder
  •  2 eieren
  •  flesje caramelsaus
  •  2 eetlepels melk
  • 150 gram poedersuiker
  •  1 theelepel vanille extract

Je begint met het maken van basis vanille cupcakes. Je klopt de 150 gram boter luchtig en voegt dan de suiker toe. Daarna kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Zorg dat het mengsel tussendoor goed gemixt wordt. Voeg daarna de bloem en het bakpoeder toe en 2 eetlepels melk. Mix alles goed tot een mooi, glad beslag. Daarna kan het beslag in de vormpjes en kan het in de oven voor ongeveer 20 minuten op 160 graden.

IMG_9056.JPG

Wanneer de cupcakes afgekoeld zijn boor je met een appelboor een gat in de cupcakes. Deze gaten vul je met karamel. Daarna gaan we de botercrème maken. Daarvoor klop je 125 gram botercreme luchtig. Je kan zien dat het luchtig is doordat de boter licht wordt van kleur. Voeg daarna de poedersuiker toe. Wanneer alles goed gemengd is kun je de karamel gaan toevoegen. Dit kan je naar smaak doen. Doe dit beetje voor beetje. Mocht de botercreme te dun worden? Voeg dan wat extra poedersuiker toe of zet de botercreme even in de koelkast voor het opspuiten. Spuit de crème in mooie toefjes op de cupakes. Na smaak kun je de cupcake nog versieren met karamelsaus en karamelpopcorn.

IMG_9067 (2).JPG

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s